Vaša korpa

Podno grejanje Prodaja

Zračno podno grejanje, takođe poznato kao podno grejanje, je oblik grejanja. Za razliku od običnih sistema grejanja koji emituju toplotu iz radijatora, podno grejanje se postavlja ispod poda kako bi se cela prostorija ravnomerno zagrejala.

Postoje dve vrste zračnog podnog grejanja; vodeno podno grejanje i podno grejanje na struju. Pumpe za podno grejanje zagrevaju vodu iz kotla kroz cevi kako bi zagrejale prostoriju. Dok električno podno grejanje šalje struju kroz kablove kako bi se postigao isti efekat.

Dok su podovi sa toplom vodom oko 3 puta jeftiniji za rad od električnih, oni imaju veće troškove instalacije.

Koje su prednosti zračnog podnog grejanja?

Od uštede prostora, troškova i planete, zračno podno grejanje ima mnogo prednosti.

Prostor i stil

Zračno podno grejanje radi ispod poda, čineći ga efektivno nevidljivim. To znači da Vaš dizajn enterijera nije diktiran prema kojim zidovima se radijator nalazi. Svoj nameštaj možete ukrasiti i organizovati sa mnogo više kreativne slobode. Kao rezultat toga, sobe će izgledati prostranije, a takođe će izgledati elegantno, moderno i sofisticirano.

Fleksibilnost

Podno grejanje se može ugraditi u bilo koju vrstu objekta, na spratu ili u prizemlju kuće, u novogradnji, proširenjima i renoviranju. Instalirajte ga u jednoj prostoriji ili u celoj kući – izbor je potpuno Vaš. Podno grejanje je vođeno Vašim potrebama, a ne obrnuto. Takođe je kompatibilan sa većinom tipova podova, uključujući drvo, tepih, pločice, laminat i vinil.

Energetski efikasno

Podno grejanje toplom vodom je 25% efikasnije od radijatora. Ako ste uparili sistem sa toplotnom pumpom, on je za neverovatnih 40% efikasniji.

Ovo je dobra vest i za Vaš račun za energiju. Smanjenje energije potrebne za zagrevanje prostorije značiće smanjenje Vašeg mesečnog računa.

Zaštita životne okoline

Budući da je podno grejanje energetski efikasnije, takođe je ljubaznije na planeti. Instaliranje sistema podnog grejanja može Vam pomoći da smanjite emisiju ugljenika, a zauzvrat smanjite ugljenični otisak.

Bezbednost

Za razliku od radijatora, nema oštrih ivica ili tačaka ključanja na kojima bi se mala deca ili stariji mogli potencijalno povrediti. Iako se greju od temelja, podovi sa grejanjem ispod nikada neće biti previše vrući ili neprijatni za hodanje. Međutim, oni će osigurati da hladni podovi budu topli i luksuzni za hodanje – čak i ujutru.

Minimalno održavanje

Možete kontrolisati temperaturu i programirati raspored grejanja preko pametnog termostata. Dakle, ne morate da brinete o ručnom uključivanju svaki put kada želite da ga koristite.

Podno grejanje Valdom

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija