Kotlovi na drva

Najbolji etazni kotlovi na drva

Kotlovi su uređaji uz pomoć kojih se vrši sagorevanje goriva i pretvaranje hemijske energije goriva u toplotu. Dobijena toplota se predaje radnom fluidu, koji može biti voda, vodena para, vazduh ili termalno ulje.

Kotlovi koji se koriste u sistemima centralnog grejanja mogu biti jako različitih veličina i kapaciteta. Za male instalacije često se koriste i električni toplovodni kotlovi, čiji se kapaciteti kreću od 6 do 24 kW ( za etažno grejanje stanova i manjih porodičnih kuća) .

Kotlovi na čvrsto i tečno gorivo kapaciteta od 20-30 kW uglavnom se koriste za grejanje porodičnih kuća, a u gradskim toplanama, u sistemima daljinskog grejanja koriste se kotlovi kapaciteta do 50 MW. 

Kotlovi na drva Najbolja cena

Kotao na drva je uređaj za grejanje koji može da sagoreva drvno gorivo i gorivo od biomase dobijene od drveta, poput opeke od piljevine. Uređaj se uglavnom sastoji od čvrstog metala (obično od livenog gvožđa ili čelika) zatvorenog kamina, često obloženog vatrostalnom opekom, i jedne ili više kontrola vazduha (kojima se može ručno ili automatski upravljati, u zavisnosti od kotla).

Nudimo Vam najbolje cene na tržištu. Pogledajte sve modele kotlova na drva i poručite online ili nas posetite u maloprodajnim objektima širom Srbije.

Kotlovi Na Drva Prodaja
Idi na vrh
Kotlovi Na Drva

Važno obaveštenje

Obzirom na učestalost promena cena na tržištu, može se desiti da neka cena ne bude ažurna u datom trenutku. Hvala na razumevanju, Valdom.