Vaša korpa

Klime za grejanje i hladjenje

Klime za grejanje i hlađenje Najbolja cena Valdom

Centralni HVAC sistem zagreva ili hladi Vaš dom dovodeći zagrejani ili ohlađeni vazduh kroz Vaš kanal. Iako se proces čini dovoljno jednostavnim, dovođenje Vašeg doma do savršene temperature zahteva mnogo pokretnih delova sa mnogo različitih komponenti u igri.

Razumevanje procesa centralnog grejanja i hlađenja će Vam pomoći da bolje održavate svoj HVAC sistem.

Klima uređaji funkcionišu tako što uzimaju toplotu i vlagu iz Vašeg doma i ispuštaju ih napolje, da bi na kraju snizili temperaturu u Vašem domu. Da bi se ovaj proces završio, svi delovi centralnog sistema za hlađenje moraju da rade zajedno.

Klime Za Grejanje I Hladjenje

U većini slučajeva, centralna klimatizacija se odnosi ili na klima uređaj sa split sistemom ili na toplotnu pumpu, koji obe imaju spoljašnju i unutrašnju jedinicu. Unutrašnja i spoljašnja jedinica rade zajedno na distribuciji hladnog vazduha kroz sistem kanala u Vašem domu. Zajedno se sastoje od pet glavnih delova: termostata, spoljašnje jedinice (koja drži ventilator, kondenzator i namotaj kondenzatora), unutrašnje jedinice (koja drži namotaj ventilatora i isparivača), bakarnih cevi koje povezuju spoljašnji i unutrašnji jedinice i kanale u celoj kući. Dok split sistem AC samo hladi, toplotna pumpa može da preokrene tok rashladnog sredstva da bi zagrejala dom, tako da proces radi obrnuto.

Upakovani klima uređaj je konačan tip centralnog hlađenja. Upakovana jedinica radi na isti način kao split sistem AC ili toplotna pumpa, osim što je cela jedinica izvan kuće. Upakovana jedinica uzima vazduh iz Vaše kuće kroz povratni kanal, hladi ga, a zatim ga vraća u kuću kroz drugi set kanala, koji se naziva dovodni kanal.

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija