Vaša korpa

Grejanje na toplotne pumpe

Grejanje na toplotne pumpe

Toplotna pumpa nudi energetski najefikasniji način za grejanje i hlađenje u mnogim primenama, jer može da koristi obnovljivi izvor toplote u našem okruženju. Izvlači toplotu iz izvora i koncentriše je da bi se dobila višu temperaturu, obično se onda primenjuje na vodu za grejanje domaćinstva, sanitarnu toplu vodu ili bazen.

Može se zamisliti kao frižider koji radi obrnuto. Napaja se električnom energijom, ali je količina isporučene toplotne energije nekoliko puta veća od potrošene električne energije. Odnos izlazne i ulazne energije naziva se koeficijent performansi.

Kako toplotna pumpa prenosi, a ne proizvodi toplotu, ona je efikasnija od tradicionalnih sistema toplotnih pumpi.

Toplotne pumpe za grejanje

Toplotna pumpa je sistem za grejanje i hlađenje koji u suštini funkcioniše tako što prenosi toplotu – crpi toplotu iz Vaše kuće tokom vrućih letnjih meseci i pumpa toplotu u Vašu kuću zimi. Na tržištu postoje opcije da li Vaš dom ima kanale ili ne; a postoje i varijante koje koriste toplotu iz vazduha, zemlje ili vode za grejanje prostora (kao i grejači vode sa toplotnom pumpom za zagrevanje vode).

Toplotne pumpe za radijatorsko grejanje

Toplotne pumpe su dugi niz godina bile dobar izbor u toplijim klimama, ali nisu bile dovoljno efikasne da rade u hladnim klimama. Međutim, tehnologija je evoluirala i toplotne pumpe sa vazdušnim izvorom su efikasne u oblastima sa niskim temperaturama zimi.

Toplotne pumpe imaju dva dela: ventil za rukovanje vazduhom, koji je unutra, i toplotnu pumpu, koja se postavlja spolja. Rashladno sredstvo se kreće kroz cevi između dve jedinice, apsorbujući i oslobađajući toplotu. Topli vazduh ulazi u grejne kanale kuće zimi, a hladan leti.

Sistemi sa odvojenim kanalima imaju 1-4 unutrašnja ventila za rukovanje, koji se nazivaju i mini-splitovi, koji se postavljaju visoko na zid, eliminišući potrebu za vazdušnim kanalima u celoj kući. Pošto eliminišu gubitke energije povezane sa kanalizacijom, mini-splitovi mogu biti 30 procenata efikasniji.

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija