Vaša korpa

Šta su to Fan Coil sistemi?

Fan Coil – ventilatorski konvektor (FCU) je uređaj koji sadrži izmjenjivač toplote i ventilator. FCU se često koriste kao samostalni uređaji za grejanje ili hlađenje prostora, ali se mogu koristiti i kao deo postojećeg HVAC sistema. Oni pružaju individualnu kontrolu temperature na nivou prostorije i dostupni su u horizontalnim, vertikalnim, plafonskim i zidnim jedinicama.

Temperatura vazduha se podešava kada pređe preko zavojnice koja se snabdeva toplom ili hladnom vodom iz centralnog rashladnog uređaja ili bojlera. Dvocevni FCU sistem sadrži samo jedan kalem koji služi ili za grejanje ili za hlađenje u zavisnosti od sistema. Četvorocevni FCU ima namotaje za grejanje i hlađenje i uključuje distributivni sistem koji sadrži povratne vodove za snabdevanje toplom i hladnom vodom.

Proces grejanja/hlađenja od početka do kraja

Prvo, vazduh se usisava u jedinicu iz povratne rešetke. Zatim prolazi kroz filter da ukloni čestice prašine i prljavštine. Zatim se čisti vazduh kreće preko zavojnice i/ili se zagreva ili hladi prenosom toplote. U leto, kako se vazduh hladi, vodena para se kondenzuje iz vazduha, smanjujući njegovu vlažnost. Fan Coil uređaj sadrži posudu za kapanje sa priključkom za odvod za hvatanje i uklanjanje kondenzata. Na kraju, ventilator izduvava vazduh podešene temperature u prostor.

Fan Coil uređaji imaju mnoge prednosti:

  • Jednostavan i pristupačan za instalaciju
  • Energetski efikasna
  • Jednostavan za čišćenje
  • Izdržljiv i lak za održavanje
  • Dostupan u mnogo različitih dizajna

Postoji više razloga da izaberete Fan Coil u odnosu na druge uređaje. Ako niste sigurni koji sistem grejanja i hlađenja je pravi za Vaš dom ili posao poseti Valdom prodavnice širom Srbije.

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija