Vaša korpa

Šta je podno grejanje i zašto je ono važno?

Dogrevanje, kao čest metod svakog doma, veoma doprinosi porastu računa. Čak i bez dogrevanja, računi mogu da budu veoma visoki u zavisnosti od energenata, izolacije i slično.

Podno grejanje je oblik površinskog grejanja (uz zidno grejanje) koje stvara skoro idealan toplotni komfor i podrazumeva postavljanje podloge, cevi, ravnjajuće površine i završne obloge. Postavljanje podnog grejanja na svim mestima gde je to moguće, dovodi do maksimalne uštede i iskorišćavanja toplotne energije.

Odlukom za grejanje na moderne i savremene načine dolazi do uštede energije i manjeg zagađenja životne okoline, a osim komfora, ovaj vid grejanja je sasvim nevidljiv što ne narušava izgled doma.

Postoje dva tipa podnog grejanja:

  • Električno – ugradnja ovog tipa podnog grejanja je jeftinija od vodenog, jer ne zahteva odvodni sistem za zagrevanje. Takođe jednostavniji je za postavljanje jer zahteva samo tanak električni panel. Međutim dobar je za manje prostore, jer radi tokom celog dana što neće umanjiti troškove.
  • Vodeno – ovaj tip podnog grejanja zahteva veću početnu investiciju, ali garantuje veću uštedu na duge staze. Povezuje se na neki sistem centralnog grejanja poput gasa, drveta ili peleta.

Zašto je podno grejanje dobro?

Na prvom mestu, naravno, zbog veće ekonomičnosti i uštede.

Može se koristiti za sve tipove objekata (stambene, javne ili industrijske zgrade) i može se povezati na bilo koji izvor toplote.

Zatim, topao pod omogućava da izbacite tepihe što uklanja prašinu, grinje i nečistoće iz vašeg doma. Takođe neće Vam više biti hladno na nogama i ne morate brinuti da li su se deca, tokom igre, izula i da li će se prehladiti.

Podno grejanje ne zahteva nikakvo održavanje, daljinski upravljač ili taster se može programirati tako da jednostavno i lako možete osigurati prijatnu temperaturu tokom dana i noći.

Pogodno je za sve vrste podnih obloga, bilo da je u pitanju laminat, kamen ili pločice. Međutim morate paziti na to da li je ta podna obloga deklarisana kao obloga predviđena za podno grejanje.

Ugradnja toplotne pumpe i podnog grejanja je u samom startu veliki zadatak, ali se smanjenjem računa za struju i grejanje kroz par godina u potpunosti isplati.

Vreme ugradnje se ne razlikuje od klasičnog radijatorskog tipa.

Prednosti podnog grejanja:

  • Ekonomičnost
  • Zdravo grejanje (posebno za osobe koje imaju probleme sa alergijama)
  • Ne isušuje vazduh u prostoriji
  • Jednostavna nevidiljiva instalacija i komfor
Sta Je Podno Grejanje I Zasto Je Ono Vazno
Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija