Prednosti prohromskih bojlera

Prednosti Prohromskih Bojlera

Prohrom je vremenom postao veoma popularan zbog svog uspeha u velikom broju različitih okruženja i primena. Kotlovi od prohroma pokazali su se pouzdanima i efikasnim u projektima naknadne ugradnje i novim instalacijama.

Ako ste radoznali da saznate zašto je prohrom popularan u industriji grejanja, napravili smo spisak koji uključuje tri glavne prednosti posedovanja komercijalnog prohromskog bojlera.

Otpornost na koroziju i oksidaciju

Prohrom pripada velikoj porodici legura koje variraju u skladu sa različitim karakteristikama sistema. U primeni izmenjivača toplote, hrom je ključna komponenta prohoma. Hrom daje svojstva otpornih na koroziju, ali performanse i kvalitet često zavise od njegove klase. Prohrom, takođe ima minimalne reakcije na zagađivače u vodenim sistemima, kao i svi metali ima nivo tolerancije na pH. Kiseonik uvučen u slatku vodu mora se smanjiti kako bi se izbegla korozija O2 bilo kojim crnim metalom. Može da podnese koroziju iz kondenzata dimnih gasova s obzirom na zahteve pH i kvaliteta vazduha.

Odlična mehanička svojstva

Prohrom se pokazao kao jak materijal za razmenu toplote; stoga se njegova debljina zida može smanjiti u primeni izmenjivača toplote. Materijal se takođe može rezati, zavarivati, savijati, oblikovati, obrađivati, sastavljati i izrađivati. Ova kombinacija omogućava široku lepezu dizajna izmenjivača toplote da se oblikuju oko mnogih različitih konfiguracija kućišta. Ova svojstva daju materijalu prednost u pogledu usmeravanja protoka, tako da se površina može maksimizirati, istovremeno efikasno upravljajući konfiguracijama i ograničenjima modela.

Širok opseg temperatura

Prohrom izdržava i na temperaturama ključanja i smrzavanja. Može da održi izvrsnu čvrstoću na nižim temperaturama, jer sadrži visok nivo hroma i nikla, a nizak nivo ugljenika.

Svi materijali za razmenu toplote imaju ograničenja u pogledu specifičnih primena i uslova sistema. Razumevanje ovih ograničenja pomoći će Vam da donesete pravu odluku za izbor materijala za razmenjivač toplote.

Prednosti prohromskih bojlera
Idi na vrh
Prednosti Prohromskih Bojlera

Važno obaveštenje

Obzirom na učestalost promena cena na tržištu, može se desiti da neka cena ne bude ažurna u datom trenutku. Hvala na razumevanju, Valdom.