Vaša korpa

Prednosti prohromskih bojlera

Prohrom je vremenom postao veoma popularan zbog svog uspeha u velikom broju različitih okruženja i primena. Kotlovi od prohroma pokazali su se pouzdanima i efikasnim u projektima naknadne ugradnje i novim instalacijama.

Ako ste radoznali da saznate zašto je prohrom popularan u industriji grejanja, napravili smo spisak koji uključuje tri glavne prednosti posedovanja komercijalnog prohromskog bojlera.

Otpornost na koroziju i oksidaciju

Prohrom pripada velikoj porodici legura koje variraju u skladu sa različitim karakteristikama sistema. U primeni izmenjivača toplote, hrom je ključna komponenta prohoma. Hrom daje svojstva otpornih na koroziju, ali performanse i kvalitet često zavise od njegove klase. Prohrom, takođe ima minimalne reakcije na zagađivače u vodenim sistemima, kao i svi metali ima nivo tolerancije na pH. Kiseonik uvučen u slatku vodu mora se smanjiti kako bi se izbegla korozija O2 bilo kojim crnim metalom. Može da podnese koroziju iz kondenzata dimnih gasova s obzirom na zahteve pH i kvaliteta vazduha.

Odlična mehanička svojstva

Prohrom se pokazao kao jak materijal za razmenu toplote; stoga se njegova debljina zida može smanjiti u primeni izmenjivača toplote. Materijal se takođe može rezati, zavarivati, savijati, oblikovati, obrađivati, sastavljati i izrađivati. Ova kombinacija omogućava široku lepezu dizajna izmenjivača toplote da se oblikuju oko mnogih različitih konfiguracija kućišta. Ova svojstva daju materijalu prednost u pogledu usmeravanja protoka, tako da se površina može maksimizirati, istovremeno efikasno upravljajući konfiguracijama i ograničenjima modela.

Širok opseg temperatura

Prohrom izdržava i na temperaturama ključanja i smrzavanja. Može da održi izvrsnu čvrstoću na nižim temperaturama, jer sadrži visok nivo hroma i nikla, a nizak nivo ugljenika.

Svi materijali za razmenu toplote imaju ograničenja u pogledu specifičnih primena i uslova sistema. Razumevanje ovih ograničenja pomoći će Vam da donesete pravu odluku za izbor materijala za razmenjivač toplote.

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija