Vaša korpa

Zašto je ventilacija bitna za Vaš dom?

Zanemarljivo, a ipak veoma važno, ventilacija je bitna za održavanje kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru. Bez dobre ventilacije, vazduh u zatvorenom prostoru može da postane zagušljiv, ustajao i može doći do porasta nivoa vlage zbog koje se stvara buđ.

Većina nas provodi dosta vremena u zatvorenom prostoru, pa samim tim kvalitet vazduha u domu može pozitivno ili negativno uticati na naše zdravlje.

Ventilacija je jedna od najbitnijih karika u svakom domu, jer od nje zavisi komfor, kvalitet života i zdravlje svih ukućana. Ventilacijom omogućvamo strujanje svežeg vazduha kroz prostor, uklanjamo štetne materije i zagađivače, sprečavamo pojavu vlage i neprijatnih mirisa i obezbeđujemo kiseonik i čist vazduh potreban za normalno funkcionisanje pluća.

Zašto je ventilacija bitna?

Ventilacija eliminiše nezdrave i opasne gasove – ugljen dioksid i ugljen monoksid

Ljudi, kao i kućni ljubimci udišu kiseonik, a izdišu ugljen dioksid. Kuća koja ne sadrži odgovarajuću ventilaciju, ne izabcuje ugljen dioksid koji se može skupljati, dok kiseonik može nestati.

Odgovarajućom ventilacijom vazduh se osvežava i omogućava da život i vazduh u domu ostane na kvalitetnom nivou za celokupno zdravlje.

Ventilacija eliminiše neželjene mirise

Neželjeni i neprijatni mirisi mogu biti rezultat raznih aktivnosti u kući, poput kućnih ljubimaca, trčanja mališana, kuvanja, raznih hemikalija za čišćenje i drugo. Ti mirisi uvlače se vremenom u zidove i ukoliko ne postoji adekvatna ventilacija vremenom će biti teže otarasiti se tih mirisa iz doma.

Odogvarajuća ventilacija će odmah eliminisati sve neprijatne mirise i održati dom svežim i mirisnim.

Ventilacija sprečava pojavu vlage u domu

Različite aktivnosti u zatvorenom prostoru dovode do porasta nivoa vlage, što dalje vodi do stvaranja vlage na zidovima, a zatim i buđi. Nažalost, vlaga i buđ mogu dovesti do određenih infekcija i problema kao što su:

  • Astma
  • Grip i prehlade koje prati kašalj i kijanje
  • Određeni respiratorni problemi
  • Otežano disanje
  • Kožni osip i svrab u grlu, nosu, ušima ili očima
  • Problemi sa sinusima i česte glavobolje

Ventilacija će sprečiti pojavu vlage i buđi, što će dugoročno čuvati zdravlje, izgled i kvalitet doma.

Ventilacija uklanja alergene

Bez dovoljno provetravanja, članovi doma mogu biti izloženi pojačanoj količini alergena koji negativno utiču na zdravlje. Alergeni izazivaju respiratorne tegobe, naročito ako već patite od nekih.

Ventilacija obezbeđuje redovno filtriranje alergena i održava vazduh čistim.

Ovo su samo neki od razloga zašto je ventilacija važan deo svakog doma. Nažalost, ne možemo uticati na zagađenost vazduha, ali itekako možemo poboljšati kvalitet istog u našem domu.

Pogledajte našu ponudu ventilacije i izaberite najpogodniju za Vaš dom. Mi smo tu da Vam u tom izboru pomognemo!

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija