Vaša korpa

Vrste radijatora: Kako odabrati svoj savršeni radijator?

Kupovina radijatora nije jednostavna. Ali može biti. Ogromna količina opcija i dizajna može činiti izbor radijatora malo glavoboljom.

Kada birate radijator, prvo morate da odlučite kako želite da se grejete.

Radijatori za centralno grejanje

Radijator za centralno grejanje je Vaš tipičan radijator. U suštini, metalni kontejner koji se puni toplom vodom koju zagreva kotao. Ta toplota zatim izlazi u Vaš dom brzinom koja zavisi od njegovog materijala, veličine i dizajna.

Električni radijatori

Električni radijatori su, kao što možete pretpostaviti, posuda puna tečnosti (često termo-tečnosti) koju zagreva električni element. Sve se napaja iz najbliže utičnice ili je direktno povezano sa glavnim napajanjem.

Radijatori sa dvostrukim gorivom

Tipično standardni radijator za centralno grejanje sa umetnutim „letnjim grejnim elementom“ koji se napaja iz mreže. Ovo Vam daje mogućnost zagrevanja radijatora na struju, čak i ako je centralno grejanje isključeno.

Vrste radijatora

Postoji veliki izbor različitih tipova radijatora koje možete izabrati. U nastavku navodimo prednosti i potencijalne nedostatke svakog od njih kako biste mogli da izaberete najbolji radijator za Vas.

Jednopanelni radijatori

Pojedinačne „panele“ (umesto njih zamislite ih kao „posude za toplu vodu“) su Vaš osnovni radijator. Jedna ploča, postavljena na zid, okrenuta ka spolja u prostoriju. Takođe se može podeliti na više kolona za veću površinu – ali to je i dalje jedan panel. Pojedinačni paneli su tanji i priležu bliže zidu od dvostrukih.

Dvostruki panelni radijatori

Radijatori sa duplim panelom su dva pojedinačna panela naslagana jedan naspram drugog (za otprilike duplo veću snagu) i montirana na Vaš zid. Mogu na kraju da vire prilično daleko od Vašeg zida – ali u nekim dizajnima ovo bi moglo biti dobro.

Horizontalni radijatori

Horizontalni radijatori su Vaš standardni oblik koji je širi nego što jesu. Nalazi se svuda i obično ispod prozora (tradicionalno za zagrevanje tih hladnih promaja).

Bezbedna opcija u pogledu dizajna, Vaš tipičan beli radijator se uklapa svuda.

Češći, veći izbor, jeftiniji.

Vertikalni radijatori

Vertikalni radijatori su visoki, štede prostor, a pošto su očigledniji od horizontalnih radijatora, obično su mnogo dekorativniji. Može osloboditi puno prostora u pravoj prostoriji.

Postoji mnogo dizajnerskih vertikalnih radijatora koje možete izabrati.

Grejane šine za peškire

Držači za peškire i merdevine su radijatori napravljeni prvenstveno za grejanje peškira kako bi bili topli i lepršavi (savršeni za ona hladna zimska jutra) kao i za njihovo sušenje; grejanje prostorija je samo njihova sekundarna funkcija – iako lako mogu da zagreju manja kupatila – kao takva imaju tendenciju da budu daleko manje moćna (i jeftinija za korišćenje). Mnogi radijatori imaju proreze za kačenje peškira.

Radijatori Valdom

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija