Vaša korpa

Uvod u tehnologiju emajliranog bojlera

Rezervoari tople vode koji se obično koriste za (solarne) kotlove, mogu biti proizvedeni od nerđajućeg čelika, bakra ili blagog čelika. Izbor odgovarajuće podloge zavisi od mnogih faktora, poput godišnjeg obima proizvodnje, prosečnih dimenzija rezervoara, očekivanog kvaliteta vode, željenog veka trajanja proizvoda i cene sirovina.

Zbog stalnih povećanja cena nerđajućeg čelika i bakra, u današnje vreme postoji svetski trend proizvodnje rezervoara za toplu vodu od mekog čelika. Bojleri izrađene od mekog čelika moraju biti premazane iznutra, bilo cinkom, premazom u prahu, najlonom ili emajlom kako bi se zaštitile od korozije.

Prema istraživanju u kojem su upoređeni različiti načini zaštite od korozije, porcelanski emajl pruža najbolju zaštitu (najduži vek trajanja) od korozije ključalom vodom. Porcelanski emajl je premaz sličan staklu, koji se mora naneti na čistu površinu podloge, a zatim spaliti u peći na visokoj temperaturi.

U prošlosti se sloj porcelanskog emajla obično nanosio u vlažnom obliku, bilo protočnim premazivanjem ili raspršivanjem vazduha. Međutim, zahvaljujući tehnološkom razvoju moguće je nanošenje gleđi i elektrostatičkim suvim prskanjem, koji način nanošenja ima brojne operativne prednosti, kao što su:

  • Kraće vreme izvođenja i manje koraka procesa, zahvaljujući eliminaciji pripreme gleđi i sušenju.
  • Gotovo 100 % iskorišćenje materijala, zahvaljujući automatskom oporavku bilo kakvog prskanja u prahu.
  • Ekološki prihvatljivo, jer nema emisije vazduha, otpadnih voda ili čvrstog otpada.

Jednostavni sistemi sa visokim nivoom automatizacije pomažu u smanjenju troškova rada i garantuju dobar i stalan kvalitet završne obrade.

Sistemi emajliranog praha zahtevaju manje fabričkog prostora nego sva oprema za proces mokrog emajla.

Da biste postigli maksimalnu zaštitu od emajliranog premaza, važno je da dizajn rezervoara i kvalitet čelika odgovaraju odabranom procesu emajliranja i da budu u skladu sa međunarodnim standardima.

Savremeno postrojenje za emajliranje ima samo tri faze procesa – peskarenje, primena i pečenje. U zavisnosti od lokalnih troškova rada i proizvodnih kapaciteta po satu, različite mašine mogu biti integrisane pomoću jednog ili više sistema nadzemnih transportera.

Veličina i raspored postrojenja za emajliranje bojlera uglavnom zavise od odabranog procesa emajliranja, željenog proizvodnog kapaciteta po satu, maksimalnih dimenzija rezervoara i stepena integracije između različitih mašina.

Kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o svim zahtevima i/ili pitanjima koja imate.

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija