Vaša korpa

Tuš kabine ili kade?

Pri odabiru sanitarija za kupatilo, često smo u nedoumici da li izabrati kadu ili tuš kabinu. I jedno i drugo imaju svoje prednosti, upravo zbog toga je teško odlučiti se. 

Naravno, najbolji odgovor je i kada i tuš kabina, ukoliko nam realne dimenzije prostora, potrebe i finansijske mogućnosti to dozvoljavaju. No kako ovo nije čest slučaj, treba ipak napraviti odabir na koji će naravno uticaj imati i lične navike ukućana. 

Neko kadu koristi gotovo svakodnevno uživajući u opuštanju koje im ona nudi, dok drugi nemaju tu naviku a ni vremena pa kadu koriste isključivo za tuširanje. U ovom drugom slučaju je bolje imati tuš kabinu.  

I ako, složićete se nijedna tuš kabina ne može zameniti uživanje u punoj kadi, (naravno u koliko se za to nađe vremena) tuš kabina je češći izbor upravo zbog svoje ekonomičnosti. Zauzimaju manje prostora od kade i za nekog ko se uglavnom tušira su bolje rešenje jer je tuširanje u njima komotnije. Postoji opcija da se na pod postavi tuš kadica sa tuš kabinom ili da se na pod umesto tuš kadice postave pločice – u tom slučaju potrebno je u ravni pločica napraviti podni slivnik. 

Tuš kadice se prave u dimenzijama od 80 x 80 cm, što je minimum, do 160 x 90 cm, pravilnog ili ovalnog oblika, a materijali od kojih se izrađuju uglavnom su akril ili keramika. Na njih se postavljaju tuš kabine koje se izrađuju od kaljenog stakla ili plastike. 

Za šta kog da se odlučite, savet Vam je da dobro razmislite pre konačne odluke. Jer kada ili tuš kabina je investicija na duže staze i svakako se ne preporučuje da se odluka donese nepromišljeno. 

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija