Vaša korpa

Sistemi ekološkog grejanja

Možda niste znali da postoje ekološki prihvatljiva rešenja za grejanje Vašeg doma tokom zimskih dana.  Predstavljamo Vam nekoliko tipova grejanja koji su potpuno ekološki.

Geotermalno grejanje

Geotermalno grejanje je ekološki najprihvatljiviji i najefikasniji način grejanja vašeg doma.
Međutim, ovo zahteva ulaganje u geotermalni sistem grejanja. Ova vrsta sistema doslovno znači „zemljana toplota“ i koristi konstantnu temperaturu zemlje za zagrevanje vašeg doma.

Geotermalni sistem grejanja je zapravo instaliran ispod površine zemlje gde je temperatura viša od temperature spoljnog vazduha. To znači da je potrebno manje energije da vaš dom dostigne temperaturu koju ste postavili na termostatu.

Peći na pelet

Peći na pelet koriste pelete napravljene od obnovljivih izvora, kao što su trava i otpadni proizvodi, poput piljevine iz mlinova za drvo.
Ovi proizvodi (koji bi inače bili bačeni) pretvoreni su u male pelete koji su prilično pristupačni.
Pored upotrebe obnovljivih ili recikliranih materijala koji su pristupačni, i same peći na pelete su pristupačne.

Štaviše, peć na pelet je ekološki prihvatljivija od peći na drva.
Pelet emituje vrlo malo zagađenja u vazduh u poređenju sa tradicionalnom peći na drva. Jedna peć na pelete može zagrejati dom do 1.500 kvadratnih metara. U poređenju sa tradicionalnom peći na drva, peći na pelet zauzimaju manje prostora, kao i pelet u poređenju sa drvetom.

Solarno grejanje

Nije tajna da je solarno grejanje energetski najefikasnije rešenje za grejanje Vašeg doma. Jednom kada napravite početno ulaganje za instaliranje solarnih panela nemate dodatnih troškova. U osnovi, imate mogućnost da se celog života grejete besplatno.

Ipak morate da odlučite koji tip solarnog sistema grejanja želite da instalirate. Prvi tip zagreva tečnost u hidrauličkom kolektoru, dok drugi greje vazduh.
U većini slučajeva odluka se zasniva na tipu sistema grejanja koji već imate.

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija