Vaša korpa

Rashladni uređaji za tople dane

Leto je počelo kao i visoke temperature. Važno je pobediti toplotu. Evo sjajnih saveta da se rashladite:

Okretanje plafonskog ventilatora u smeru kazaljke na satu idealno je za zimske mesece jer izaziva podizanje hladnog vazduha i tera da se topli vazduh spušta. Nažalost, ovo nije od pomoći za tople letnje dane. Srećom, možete podesiti ventilator da se okreće u smeru suprotnom od kazaljke na satu da bi ostao hladan za suprotan efekat.

Iako zatvorena vrata spavaće sobe mogu da budu hladnija, korisnije je ostaviti ih otvorenima kada niste kod kuće. Zašto? Zato što držanje zatvorenih vrata zapravo povećava Vaše račune za komunalne usluge i potrošnju energije. Kuće su dizajnirane za protok vazduha, a zatvaranje jedne prostorije to remeti. U zatvorenoj prostoriji nema strujanja vazduha, što dovodi do toga da se vazduh stvara pod pritiskom i izlazi. Kada vazduh izađe, zamenjuje ga vazduh koji nije filtriran kroz Vaš HVAC sistem. Ako držite sva vrata u svom domu otvorena, možete rashladiti celu kuću čistim vazduhom.

Klima uređaj je odličan da nas rashladi tokom leta. Za dodatnu korist, koristite plafonski ventilator dok koristite klima uređaj da biste uštedeli novac. Svakim stepenom spuštanja termostata povećavate troškove hlađenja za 6%. Umesto toga, ako koristite i plafonski ventilator (podešen da se okreće u smeru suprotnom od kazaljke na satu) i klima-uređaj, bićete rashlađeni. Uverite se da je izvršeno održavanje Vaše rashladne jedinice. Ako imate stariju jedinicu, nadogradnja na energetski efikasnu jedinicu će Vam uštedeti novac.

Ukoliko Vam je potrebna nova rashladna jedinica posetite Valdom online prodavnicu ili maloprodajne objekte širom Srbije.

Klimatizacija i Ventilacija Valdom

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija