Radijatori

Radijatori

Osnovna podela radijatora koji se danas ugrađuju u domaćinstvima je ona na aluminijumske (člankaste) i čelične (pločaste, odnosno panel) radijatore.

Aluminijski radijatori

Aluminijum je materijal sa izuzetnim toplotnim svojstvima i otporan je na koroziju te se zbog toga aluminijumski radijatori izdvajaju u odnosu na čelične panel radijatore. Ovo za posledicu ima i značajnu razliku u ceni. Estetski, radijatori od aluminijuma, prostoru u kojem se nalaze daju dojam ekskluzivnosti i dodatno ga ukrašavaju. Aluminijumski radijatori isporučuju se u člancima i spajaju u baterije zavisno od toga kolika Vam je snaga potrebna za grejanje prostora. 

Čelični panel radijatori

Čelični panel radijatori, popularno zvani i ”pločasti”, poslednjih su godina na tržištu preuzeli vodjstvo od, do tada, gotovo nezamenjivih aluminijumskih radijatora, i to iz nekoliko razloga:

-zbog razvoja tehnologije, koja je omogućila nižu cenu proizvodnje (čime su čelični radijatori postali znatno pristupačniji u odnosu na aluminijumske)

-zbog ulaganja u tehnologiju proizvodnje i korišćenja kvalitetnog čelika, što je u kombinaciji omogućilo znatno duži vek trajanja ovih radijatora

-zbog ulaganja u dizajn (radijatori sa srednjim priključkom, glatki dizajn, vertikalne izvedbe itd.) koje su ovu vrstu radijatora učinile tržišno atraktivnima. 

Radijatori
Idi na vrh
Radijatori

Važno obaveštenje

Obzirom na učestalost promena cena na tržištu, može se desiti da neka cena ne bude ažurna u datom trenutku. Hvala na razumevanju, Valdom.