Vaša korpa

Prednosti inverter klima

Inverter klima uredjaji koriste invertersku tehnologiju koja omogućava kompresoru u sistemu da radi sa promenljivom brzinom.

Inverter klime su efikasnije od standardnih klima uređaja, jer su izrađene naprednijom tehnologijom koja može da reguliše brzinu rada kompresora, te ima mogućnost da redukuju potrošnju električne energije.

Inverter klima uređaji nude brojne prednosti u poređenju sa klasičnim klima uređajima:

-Kontrola temperature
Inverter klime održavaju temperaturu u prostoriji, tako da nema naglih promena. Takodje brže dostižu željenu temperaturu već pri samom pokretanju.

-Energetska Efikasnost:
Zahvaljujući inverterskoj tehnologiji, ovi klima uredjaji imaju mogućnost da sami prilagođavaju brzinu kompresora na osnovu potreba za hlađenjem ili grejanjem prostorije, odnosno kada se postigne željena temperatura, kompresor usporava ili čak staje, čime se štedi energija.

-Tiši Rad:
Ovi uredjaji ne proizvode buku, a smatra se i da imaju tiši rad u odnosu na klasične klima uredjaje.

-Duži Radni Vek:
Obzirom da inverter uređaji ne moraju često da startuju i zaustavljaju se, njihovi kompresori manje trpe habanje. Ovo produžava radni vek uređaja.

-Ekološka Prednost:
Efikasnije koriste energiju, odnosno emituju manje gasova.

-Cena:
Inverter klime, regulišući brzinu rada kompresora, održavaju željenu temperaturu sa minimalnim oscilacijama. Ova precizna kontrola temperature rezultira znatno nižom potrošnjom struje, što čini investiciju u ovakve klime veoma isplativom.

Inverter klima 18-ica
18-ica se obično odnosi na kapacitet inverter klime, to znači da se radi o klima uređaju koji ima kapacitet hlađenja ili grejanja od 18 000 BTU (britanskih termalnih jedinica) po satu, te se ovaj kapacitet koristi za klimatizaciju većih prostorija.
Važno je napomenuti da kapacitet inverter klime treba odabrati u skladu sa veličinom prostorije koju želite klimatizovati.

Inverter klima 18

Inverter klima cena
Cena inverter klime može značajno da varira u zavisnosti od različitih faktora kao što su marka, model, kapacitet hlađenja/grejanja, efikasnost uređaja…
Takođe, troškovi instalacije mogu uticati na ukupnu cenu.

Kako biste odabrali odgovarajući model inverter klime, preporučujemo da se konsultujete sa stručnjakom za klimatizaciju ili prodavcem.

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija