Vaša korpa

Odabir nove kuhinjske slavine

Slavina je jedan od najprometnijih alata u kuhinji. Od vitalnog je značaja za svakodnevne zadatke pripreme hrane, kuvanja, čišćenja i dezinfekcije. Od svih funkcija u Vašoj kuhinji, slavina je verovatno ona sa kojom najviše komunicirate.

Stojeći u centru pažnje, slavina je takođe jedna od primarnih karakteristika stila Vaše kuhinje. Odabirom odgovarajuće opreme ne samo da će poboljšati funkcionalnost kuhinje, već će služiti i kao izraz Vašeg individualnog ukusa. Pričajući priču o tome kako se kuhinja koristi, Vaša slavina će godinama biti odlučujući element Vašeg doma.

Ključne stvari koje treba uzeti u obzir dok prolazite kroz proces odabira slavine:

Stil i dizajn

Suočimo se s tim – stil je bitan! Kuhinjska slavina govori mnogo o ličnosti osobe. Trebalo bi da se uklopi i naglasi izgled Vaše kuhinje. Zbog svog istaknutog položaja, slavina je često vrhunac dizajna kuhinje, a sve ostalo je na mestu oko nje. Evo nekih od glavnih stilova slavina koje treba razmotriti.

Tip ručke

Postoje neki izbori kuhinjskih slavina koji podjednako utiču na oblik i funkciju. Odabir tipa ručke je jedna od onih karakteristika koje se su veoma bitne.

Visinia slavine

Razmatranje visine Vaše slavine može biti estetsko ili funkcionalno. Viša slavina može imati veći efekat na dizajn Vaše kuhinje. Ako je Vaša sudopera ispod ormarića i visina je ograničavajući faktor, slavina u komercijalnom stilu sa optimizovanom visinom je takođe dobar izbor.

Funkcija prskalice

Jedna od karakteristika slavine bez koje moderne kuhinje ne bi trebalo da prođu je funkcija prskalice. Omogućava Vam da lako usmerite tok vode i dođete do svakog ugla sudopere, to je funkcija koja se koristi za mnoge kuhinjske zadatke.

Montaža

Da li se Vaša slavina montira na pult ili na zid? Da li treba da uskladite svoju slavinu sa postojećim rupama na radnoj površini? Ili postavljate nove brojače i birate slavinu pre nego što isečete rupe? Poznavanje Vašeg tipa montaže je ključno za odabir prave slavine. Važno je da Vaša slavina bude u skladu sa brojem rupa koje su izbušene kroz Vašu radnu površinu ili sudoperu.

Za kraj

Jedno od najvažnijih razmatranja dizajna je završna obrada slavine. Trendovi dolaze i odlaze, ali neki su bezvremenski ostaju. Brušeno zlato ili mat crna mogu doneti nešto modernosti. Ili čak možete da idete sa zanimljivim izgledom u 2 tona kao što je mešavina mat crne i nerđajućeg čelika. Sjajni hrom može dodati nivo sofisticiranosti, dok nerđajući čelik bez mrlja olakšava čišćenje otpornim na vodene mrlje i otiske prstiju.

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija