Vaša korpa

Izbor peći za hladne zimske dane

Peći su neverovatno popularne. Da li ćete koristiti gasnu ili električnu peć? I jedno i drugo ima svoje prednosti i mane.

Šta im je zajedničko?
I gasne i električne peći su sistemi za grejanje na prisilni vazduh. To znači da i direktno zagrevate vazduh, a zatim ga distribuirate po celoj kući preko sistema kanala. Oni mogu da dele ovaj kanal sa Vašim centralnim sistemom klimatizacije, tako da imaju mnogo smisla u domovima sa takvim sistemima koji su već postavljeni.

Po čemu se razlikuju?
Električne peći su veoma pouzdane, jer su zaista veoma jednostavne. Oni koriste električno otporno grejanje kako bi zagrejali vazduh koji distribuiraju po kući, a struja je već dostupna u skoro svakom domu. Ako ne koristite struju, verovatno ne tražite sistem grejanja za celu kuću!

Oni su takođe pristupačniji od gasnih peći i neverovatno su efikasni. Međutim, to ne znači da su one nužno jeftinije za upotrebu od peći na gas. Činjenica je da je struja skuplja od prirodnog gasa.

Dok gasne peći mogu izgubiti nešto toplote na dimne gasove, savremena tehnologija nudi neke neverovatno efikasne sisteme. Da, koštaju više od električnih peći, ali pristupačnost prirodnog gasa može Vam pomoći da uštedite novac na duge staze. Osim toga, prirodni gas se takođe može koristiti za punjenje Vašeg peći, bojlera, pa čak i mašine za sušenje veša.

Pristup prirodnom gasu nije zagarantovan, iako ga naša infrastruktura čini široko dostupnim. Ako već imate pristup prirodnom gasu na svom imanju, onda zaista nema mnogo toga za preporučiti električnu peć u odnosu na gasne modele koji su vam dostupni. Imajući to u vidu, neki vlasnici kuća ne žele da dovode zapaljivo gorivo u svoje kuće. To može ublažiti zabrinutost u vezi sa operativnim troškovima električnih peći. Koji god sistem da odlučite da je pravi za Vas, obavezno zakažite svoje usluge peći kod nas.

Prednosti električnih peći
Ako se naginjete ka električnoj peći, treba da znate da one imaju nekoliko prednosti. Sa električnom peći ćete uživati:

Poboljšana bezbednost – Pošto nemaju sagorevanje, električne peći ne mogu da izazovu curenje gasa ili eksplozije u Vašem domu i ne proizvode ugljen monoksid.

Nema vatre – U električnoj peći nema vatre, a to doprinosi njihovoj bezbednosti.

Veća pristupačnost – Instalacija električnih peći košta manje.

Duži životni vek – Električna peć obično traje duže od gasne.

Veća pristupačnost – U kućama koje nemaju gasovode, električne peći je lakše instalirati bez skupe usluge gasa do kuće.

Prednosti gasnih peći
Gasne peći takođe imaju neke prednosti koje vredi razmotriti. One uključuju:

Pristupačnije gorivo – Gas obično košta manje kao opcija za gorivo od struje.

Topliji vazduh – Gasne peći stvaraju temperature vazduha koje su toplije od električnih peći.

Pouzdanost – Gasne peći neće prestati da rade ako Vam nestane struje jer se uopšte ne oslanjaju na struju.

Ekološka prihvatljivost – za proizvodnju gasa je potrebno manje energije nego električne energije, što ga čini ekološki prihvatljivijom opcijom.

Lako dostupan – Većina domova ima mogućnosti prirodnog gasa, što znači da je peć na gas održiva opcija.

I gasne i električne peći mogu da obezbede pouzdano grejanje iz lako dostupnih izvora toplote na našem području. Moderne peći su ekološki prihvatljive i relativno bezbedne, što Vam daje mogućnost grejanja na koju možete računati da će isporučiti toplotu tokom zime. Dok razmatrate svoje mogućnosti, imajte na umu da su i gas i struja dobar izbor.

Bez obzira na vrstu peći koju odaberete, pravilna instalacija je ključna za dobro uživanje. Obratite nam se da razgovaramo o Vašim potrebama ugradnje peći i da dobijete pomoć pri odabiru prave opcije peći.

Ukoliko prvi put ulažete u sistem grejanja ili trebate da zamenite stari sistem grejanja, obavestite nas o tome.

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija