Vaša korpa

Grejanje na pelet

Primetili ste da je grejanje na pelet danas veoma popularno svuda u svetu. Zašto? Postoji mnogo razloga zašto je ova vrsta grejanja dobila više simpatija u odnosu na druge, ali nekoliko prednosti ukazuju na pogodnosti ovog tipa grejanja i zašto je grejanje na pelet jedan od najboljih izbora grejanja.

Grejanje na pelet – prednosti

Energetska nezavisnost

Pelet spada u prirodne materijale i to znači da su u pitanju obnovljivi izvori energije. Pelet se proizvodi u većini zemalja na svetu, samim tim pruža nam nezavisnost od dalekih zemalja koje proizvode druge izvore energije

Sagorevanje

Pelet sagoreva veoma efikasno, zbog toga grejanje na pelet obezbeđuje visoku energetsku efikasnost. Ugljen dioksid, koji pelet sadrži u malim količinama, utiče na sporije sagorevanje i štednju. Takođe, pelet sadrži mali procenat vlage, što dovodi do dugotrajnosti kotla.

Manje obaveza

Grejanje na ugalj i drva predstavlja veliku obavezu. Ovakav tip grejanja stvara veliki posao poput pripreme uglja ili drva, nošenje, pakovanje i slično što oduzima mnogo vremena. Grejanje na pelet ne stvara ovakav tip posla, što je još jedna velika prednost peleta. Takođe, ne morate konstantno obilaziti kotlarnicu, proveravati i ponavljati loženje. Jednom do dva puta dnevno je sasvim doovljno.

Prostor

Za razliku od uglja i drva, grejanje na pelet će Vam zauzimati manji prostor za skladištenje.

Cena

Cena peleta je daleko prihvatljivija od drugih izvora grejanja. Grejanje na pelet obezbeđuje veću količinu toplotne energije za isti novac koji bi potrošili na druge izvore grejanja za manju količinu toplotne energije.

Automatska kontrola

Grejanje na pelet sadrži softverska podešavanja koja korisnicima nude mnoge mogućnosti. Između ostalog možete podešavati vreme paljenja i gašenja, razne programe grejanja u toku dana i slično.

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija