Vaša korpa

Dimenzije bojlera za Vaš dom

Grejači vode i bojleri su stambeni i komercijalni uređaji koji obezbeđuju neprekidno snabdevanje toplom vodom u celoj zgradi za kondicioniranje ili pranje. Razlike u nazivima i funkcijama bojlera pripisuju se njihovoj sposobnosti da zagrevaju vodu za piće, upotrebi u razne svrhe u domaćinstvu ili industriji i njihovim izvorima energije. Fosilna goriva se obično koriste za zagrevanje vode, ali alternativna energija, potpomognuta fosilnim gorivima ili električnom energijom, takođe se može primeniti umesto toga. Električni grejači tople vode sa toplotnom pumpom su još jedna efikasnija, ali skuplja opcija. Topla voda za potrebe grejanja prostora zagreva se u kotlu.

Koja dimenzija bojlera nam je potrebna?

Utvrđivanje dimenzije bojlera koja je potrebna zahteva otkrivanje količine vode koju čovek koristi tokom najprometnijeg sata ili doba dana kada se koristi najviše tople vode. Za opštu procenu, domaćinstvu od 1 do 2 osobe potrebno je 30-40 galona (114-151 litara). Domaćinstvo od 2 do 3 osobe zahteva 40-50 galona (151-189 litara) i 50-60 litara (189-227 litara) za 3 do 4 osobe.

Koliko traju bojleri?

Opšti vek trajanja bojlera je od 8 do 12 godina. Tačan životni vek bojlera zavisi od kvaliteta vode i instalacije, kao i celokupnog dizajna jedinice. Bojler usmeren na 10 godina obično treba da se zameni.

Kako se instalira bojler?

Za gasni bojler odvojite vodove za gas i vodu i odvojite izduvni gas. Zatim postavite bojler u položaj. Ugradite i ventile za grejanje i priključke vodovoda. Poslednji korak je pričvršćivanje gasovoda. Za električni bojler, premestite ga u odvodnu posudu i postavite i ventil i ispusnu cev. Nakon toga pričvrstite creva i napunite bojler uklanjanjem aeratora i uključivanjem dovoda vode. Priključite sve ožičenje i proverite da li je rezervoar pun uključivanjem slavine.

Opremite svoj dom kvalitetnim izborom bojlera i prateće opreme. Nudimo veliki izbor električnih, gasnih bojlera, kao i sve prateće opreme za bojlere, koje možete pronaći kod nas.

Imamo u ponudi bojlere različitih proizvođača i različitih dimenzija. Izaberite bojler koji najviše odgovara Vašim potrebama. Kontaktirajte nas i posetite našu online prodavnicu.

Garancija i kvalitet
Valdom Srbija
Proizvedeno u Srbiji
Valdom Srbija
Akcije i popusti
Valdom Srbija
Stalna podrška
Valdom Srbija