Da li znate koje sve vrste kotlova postoje?

Kotlovi

Ukoliko želite da obezbedite komfor i toplotu u Vašem domu sa znatno manjim troškovima, onda je za Vas odličan izbor kotao za grejanje. U nastavku pročitajte koje sve vrste kotlova postoje i šta oni obezbeđuju.

Kotlovi na pelet

Ovi kotlovi se mogu sami programirati tako da se u toku dana samstalno pokreću, u zavisnosti od podešene temperature.
 Oni za gorivo koriste drvene granule koje imaju visoku toplotnu moć.
Takođe za razliku od  peći  koriste se za grejanje objekata sa više prostorija, jer se povezuju na sistem centralnog grejanja. Oni obezbeđuju visoku efikasnost iskorišćenja energije goriva zbog čega su i ekonomičniji izbor. Pored toga oni spadaju u multifunkcionalne kotlove koji osim na pelet mogu da se lože na drva i ugalj. Poseduje  višestruku zaštitu od pregrevanja i nizak nivo čađi.

Gasni kotlovi

To su zidni uređaji koji zagrevaju vodu za radijatorsko ili podno grejanje ali mogu i da proizvode toplu sanitarnu vodu. Oni su vrlo pouzdani u radu i nisu komplikovani za održavanje, servis se vrši ukupno dva puta godišnje.
Gasni kotlovi jednostavni su za ugradnju i zamenu.
Poseduju izuzetnu efikasnost, što znači da štede energiju i smanjuju račune za struju i ne zahtevaju nikakvu dodatnu opremu.

Električni kotlovi

Električni kotlovi koriste električnu energiju, namenjeni za grejanje stambenih i poslovnih prostora, ovi sistemi grejanja pružaju veliku uštedu u prostoru jer mogu biti vrlo efikasni za zagrevanje kuće i sanitarne tople vode.
Oni su vrlo jednostavni za instalaciju i dosta tihi.
Električni kotlovi mogu biti postavljeni bilo gde u Vašoj kući jer nemaju potrebu priključenja na dimnjak, takođe štede prostor jer im  nije potreban rezervoar za gorivo poput ulja ili propana.

Etažni  kotlovi

Etažno grejanje je sistem grejanja koji radi samostalno za jednu stambenu jedinicu.
Kotao može da služi i za zagrevanje vode u domaćinstvu.
Sistem sadrži peć u kojoj se proizvodi toplotna energija.
Prednost etažnih kotova je što posedujete potpunu kontrolu nad tim kada će grejanje biti uključeno, što znači da ne morate plaćati račune tokom cele godine.
Od grejnih tela koriste se radijatori ili podno grejanje.

Kotlovi na čvrsto gorivo

Kotlovi na čvrsta goriva su kotlovi na drva i ugalj. Kotlovi na čvrsta goriva mogu se podeliti i na kotlove sa prirodnom promajom i kotlove sa veštačkom promajom što uključuje sa ventilator. Ova vrsta kotla može da sekombinuje sa drugim vrstama grejanja koje je već instalisano u kući. Rad ovog kotla je veoma jednostavan, održavanje je jednostavno.
Prednost korišćenja kotlova na čvrsto gorivo ogleda se u njihovom ložištu koji ima izuzetan prenos toplote na vodu.

Pogledajte Valdom ponudu kotlova:

Da li znate koje sve vrste kotlova postoje?
Idi na vrh
Da Li Znate Koje Sve Vrste Kotlova Postoje

Važno obaveštenje

Obzirom na učestalost promena cena na tržištu, može se desiti da neka cena ne bude ažurna u datom trenutku. Hvala na razumevanju, Valdom.